Afbalancering af dæk

Ryster og larmer dine dæk? Så er det sandsynligvis fordi du trænger til at få afbalanceret dine dæk. Vores uddannede mekanikere afbalancerer dagligt masser af dæk, så kom ind, så kigger vi på det.

Der er penge at spare ved at køre på korrekt afbalancerede dæk

Med korrekt afbalancering af dæk får din bil ikke blot væsentlig bedre køreegenskaber og vejgreb, men du sparer også penge, fordi dæk, ophæng og styretøj slides mindre. Og oveni får du en bedre brændstofsøkonomi. Er dækkene ikke afbalanceret korrekt vil du bl.a. opleve rystelser i rattet og mindre gode køreegenskaber.

Afbalancering af dæk

Kontaktfladen mellem dækkene og vejen er det væsentligste for din og dine passagerers sikkerhed – jo dårligere kontaktflade jo dårligere bremseegenskaber og køreegenskaber. Derfor er det vores anbefaling at du får foretaget regelmæssig afbalancering af dine dæk. Kig ind eller ring – så finder vi en god en pris til dig.

Hvad er afbalancering?

Når vi afbalancerer dæk, sørger vi for at vægten er fordelt ligeligt i hjulet. Ofte er der, p.g.a. hjulsamlinger m.v., en ubalance i forhold til at hjul og dæk ikke er lige tung hele vejen rundt, det betyder at hjulet ikke ruller jævnt og det giver rystelser i bilen – og dækkene bliver hurtigere skæve og nedslidte. Ubalancen kan også skyldes at hjulet med dækket ikke vejer lige meget i begge sider. Det gør at dækket slides forkert og det medfører rystelser og vibrationer – og dårlig retningsstabilitet, køreegenskaber og køre komfort.

Kontakt os

Tlf. 59 51 23 26 eller skriv til os via formularen.